Blogs

20 november 2019

Chronisch ZorgNet; Even Voorstellen, projectmedewerker Jenny Zwiggelaar

Sinds afgelopen maand ben ik werkzaam als projectmedewerker COPD-beweegzorg bij ClaudicatioNet. Graag vertel ik in dit blog hoe ik als praktiserend fysiotherapeut op deze plek terecht ben gekomen, en wat...

Lees meer

19 november 2019

Behandeling PAV in de eerste lijn; Toegankelijkheid vaatlab zonder consult vaatchirurg

In 2016 is het traject ‘Zinnige Zorg voor mensen met perifeer arterieel vaatlijden (PAV) – claudicatio intermittens’ van start gegaan, als onderdeel van het programma Zinnige Zorg.

Lees meer

13 november 2019

Regionale netwerken; Leren van elkaar

Wat de kracht is van regionale netwerken binnen een landelijk netwerk is al aan bod gekomen in mijn vorige blog. Niet alleen worden de tips en tops uit de regio’s gebruikt om de zorg landelijk te verbeteren, andersom geldt natuurlijk hetzelfde.

Lees meer

08 november 2019

Regionale netwerken; Netwerkbijeenkomsten in de regio

Zoals ik in de vorige blog heb verteld, is het landelijke netwerk van ClaudicatioNet verdeeld in 55 regionale netwerken. De therapeuten in een regionaal netwerk komen minimaal twee keer per jaar samen tijdens een regionale netwerkbijeenkomst.

Lees meer

05 november 2019

Behandeling PAV in de eerste lijn; De kop is er af!

Mijn vorige blog omschreef het doel van het ZonMw-project ‘Behandeling in de eerste lijn voor patiënten met PAV’: stepped care voor iedere patiënt met perifeer arterieel vaatlijden (PAV) in Nederland.

Lees meer

01 november 2019

Chronisch ZorgNet; COPD-zorg

In de vorige blog over Chronisch ZorgNet heb je kunnen lezen over de reden waarom we ClaudicatioNet uitbreiden naar Chronisch ZorgNet.

Lees meer

25 oktober 2019

Regionale netwerken; Waarom?

ClaudicatioNet heeft sinds 2014 landelijke dekking van gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van bewegen en leefstijl bij patiënten met PAV.

Lees meer

09 oktober 2019

Kwaliteitssysteem; Wat hebben therapeuten aan de data?

In mijn vorige blog heb ik verteld dat ClaudicatioNet therapeuten data verzamelen, welke beschikbaar zijn in het Kwaliteitssysteem. Wat hebben ClaudicatioNet therapeuten zelf aan de data die zij verzameld hebben?

Lees meer

02 oktober 2019

Chronisch ZorgNet; Het ontstaan van een netwerk voor conservatieve zorg bij chronische aandoeningen

Chronisch ZorgNet: Hét netwerk voor hoogwaardige conservatieve zorg door gespecialiseerde therapeuten voor patiënten met chronische aandoeningen!

Lees meer

20 september 2019

Rookstop Coaching; Rookstop begeleiding? Eenvoudig, maar niet makkelijk!

Als geen ander is het voor patiënten met chronische aandoeningen, zoals, hart- en vaatziekten, COPD en diabetes, van groot belang om te stoppen met roken. De ClaudicatioNet therapeut biedt intensieve begeleiding aan patiënten met etalagebenen en andere chronische aandoeningen.

Lees meer