Motivational Interviewing: Hoe leer je nou goed reflecteren?


Stijn van Merendonk, trainer en expert motivational interviewing - Academie voor Motivatie en Gedragsverandering

Zeg eens eerlijk! Zou u best nog wat extra kracht en effectiviteit willen toevoegen aan uw gesprekken? Vind u het zo ook lastig als iemand steeds maar ambivalent blijft en maar niet verandert? Zou u beter willen worden in het reageren op patiënten?

Dan is deze workshop iets voor u.

Reflecteren is misschien wel de belangrijkste techniek binnen Motivational Interviewing. En tevens ook de lastigste. Vandaar dat we tijdens deze workshop dieper in gaan op goed reflecteren.

Stijn van Merendonk is expert op het gebied van Motivational Interviewing en Gedragsverandering. Zijn passie: “het motiveren van patiënten voor gedragsverandering”. Door zijn jarenlange ervaring in het toepassen van Motivational Interviewing, in diverse zorgsettingen en bij verschillende patiëntengroepen, is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie en de dagelijkse praktijk van gedragsverandering.

Stijn is auteur van de waaier Motiverende Gespreksvoering en hij is Lid van Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT) en MINTNed.

Voor wie?

Voor iedereen die een basistraining in Motivational Interviewing heeft gevolgd en zijn competentie in MI wil opfrissen, fine tunen en verder wil verbeteren.

Doelstelling

Na afloop van deze workshop kun je effectiever reageren op patiënten door middel van reflecties. Hierdoor krijg je meer grip op je gesprekken en ontlok je op een heel natuurlijke manier gedragsverandering bij je patiënten.

Inhoud

Deze praktische workshop start met een opfris moment. Wat is ook al weer reflecteren en welke soorten reflecties zijn er? Daarna ga je ontdekken wat de impact van reflecteren is

en hoe je dit kunt gebruiken om de intrinsieke motivatie van de patiënt te laten toenemen.

De workshop van Stijn zal, net als voorgaande jaren, doorspekt zijn met pakkende eyeopeners, de nodige humor en vele praktijk voorbeelden. Aan het einde ga je met concrete en meteen toepasbare inzichten naar huis.