Wist je dat de meeste EPD’s een zorgplan/behandelplan hebben met de vragenlijsten voor PAV?

De meeste EPD systemen hebben een behandelplan ingebouwd over de behandeling van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV) . Het behandelplan beschikt o.a. over de meest recente vragenlijsten en kun je gebruiken om de driemaandelijkse metingen te doen. Sommige behandelplannen bevatten ook vragenlijsten uit de richtlijn, die niet worden verzonden naar ClaudicatioNet. De naam van het behandelplan verschilt per EPD systeem. De naam van het behandelplan bevat de tekst ClaudicatioNet, perifeer arterieel vaatlijden of claudicatio.

Afhankelijk van het EPD, kan het mogelijk zijn het behandelplan naar eigen wensen aan te passen. Wanneer je een persoonlijk behandelplan voor patiënten met PAV maakt, zorg er dan voor dat je dit behandelplan aanpast wanneer de vragenlijsten geüpdatet worden. Verouderde vragenlijsten worden niet verwerkt. FysioRoadmap gebruikers hebben een behandelplan dat gebaseerd is op behandelweken. De overige EPD systemen maken gebruik van kalenderweken. Het is goed om te weten dat behandelweken niet overeen hoeven te komen met de door ClaudicatioNet gehanteerde kalenderweken. Hier dient rekening mee gehouden te worden bij het afnemen van de vragenlijsten. De exacte datums van de meetmoment, o.b.v. kalenderweken, kun je berekenen met onze rekenhulp.

Mocht je moeite hebben met het gebruik van jouw behandelplan, dan zou je in de regio hulp kunnen vragen aan collega therapeuten die hetzelfde EPD gebruikt. Dit zou bijvoorbeeld kunnen tijdens een regionale netwerkbijeenkomst.